En aquestes pàgines estic intentant de fer una recopilació dels Goigs o Gojos a les diferents advocacions de les comarques de Lleida. Amb això pretenc contribuir a la afecció pel col.leccionisme i la divulgació d'aquestes composicions tant antigues.

La manera més adient de fer la recopilació m'ha semblat per comarques, una vegada estigueu dins la comarca podeu clicar en els diferents pobles i localitats per veure reproduccions dels goigs.

Alguns goigs son reproduccions de l'original d'impremta, altres ho son de simples fotocòpies. Cliqueu damunt la imatge per ampliar-la o anar a l'enllaç.

Naturalment, si algú està interessat en un goig determinat o bé fer un intercanvi, m'ho comenti i m'hi posaré en contacte.


Jaume Ignasi Argilés i Solà

AQUESTES PÀGINES S'AMPLIEN PERIÒDICAMENT
 

DARRER GOIG PUBLICAT

EL GOIG DEL DIA

20 de gener. Sant Sebastià.

 

Avui Castellserà (l’Urgell) cel.lebra amb solemnitat la festivitat del seu patró. La festivitat de Sant Sebastià, se celebra cada 20 de gener. Normalment els actes festius del matí consisteixen en una missa a l'ermita del sant, una ofrena per part del poble, el cant dels goigs del sant i el repartiment dels panets beneïts. A continuació tenen lloc actes per a la mainada o ballades de sardanes, i la festa s'acaba amb un lluït ball de tarda.

 

La capella és situada al peu de la carretera, a les afores del poble en direcció a Preixens. Fou construïda al segle XVI i reformada totalment al s.XVIII. La portalada es caracteritza per l’arcada de mig punt i en el centre hi ha un gran escut amb una data gravada del 1786.

 

Fou edificada en compliment d’un vot del poble per agrair la intercessió de Sant Sebastià, patró de Castellserà, en el deslliurament d’una pesta.

 

Programa d’actes S. Sebastià 2012